01
Jun

Reforma la cuina per portar una vida més sana

En aquests últims temps les receptes de cuina, els ingredients, les dietes, han canviat, ara tenim cuina energètica, cuina vegetariana, vegana, cuina terapèutica, i altres tipus de cuines que s’escapen del nostre entendre.
Les persones volem viure millor, més temps i amb més bones condicions, gaudir del temps lliure, i amb més tranquil•litat. Aquesta manera de viure engloba uns àvids i uns “rituals” lligats amb la salut i el benestar.
Estudis recents ens diuen que els aliments que mengem i cuinem ens ajuden a tenir una vida més saludable i més benestant. El tipus de cocció, en molts casos, és la diferència en les receptes, cuina al vapor, wok, planxa… segons la manera que vulguem cuinar, en la nostra cuina haurem de tenir, un mòdul de gas o un mòdul de planxa o un mòdul d’inducció, o altres. Les marques més punteres d’electrodomèstics ja han incorporat els diferents elements per facilitar-nos la cocció segons el menú.
La cuina ha passat a ser una part molt important dins de l’habitatge, un espai de reunió familiar, de creativitat, de treball en conjunt, de trobades amb amics. Les cuines son obertes, amb materials nobles, colors clars i elegants, i sobretot funcionals. La funcionalitat d’una cuina és vital alhora de fer els plats. La base organitzativa a l’hora de cuinar és: agafem el producte de la nevera, el netegem i el cuinem, per tan em de tenir aquests tres elements a prop. Nevera, pica i focs, tres elements distribuïts en aquest ordre.
Illes amb espai per treballar, per crear plats elaborats i inspirar-nos. Illes per reunir els amics i provar un formatge i una copa de vi mentre es fa el sopar. Illes amb espai per tots. Illes amb tamborets còmodes, amb respatller. Tot ha d’estar pensat per tenir una cuina, còmoda, pràctica, útil i fàcil. Si la família que utilitza la cuina son alts s’ha de tenir en compte a l’hora de fer els mobles que siguin una mica més alts de la mida establerta, ja que això farà tenir una millor postura de l’esquena al treballar i en conseqüència un millor benestar. S’ha de fer una cuina a mida de la família. No es pot fer una cuina tipus, cada família té unes mides, un tipus de dietes o menús, per no parlar d’unes manies, uns rituals, fins hi tot unes il•lusions.
Tenir un hort urbà, al balcó, per poder menjar les nostres hortalisses o unes jardineres a la cuina amb plantes aromàtiques, és una de les propostes que introduïm en els nostres projectes i que també donen un toc de decoració a la vegada que tenim producte fresc i elaborat per nosaltres, amb tot el que això implica d’aprenentatge vital.