01
Jun

Reformes i disseny d’interior integrals

Una escletxa de llum entra per la finestra, em diu bon dia. El porticó mig obert fa de parpella a la finestra que dona al carrer. La pols s’ha apoderat dels espais i les sales. Les aranyes han teixits grans teranyines que ens les posem per antifaç. Fa olor de tancat, obrim finestres que corri l’aire i deixi entrar la vida, la frescor; aire nou.
El pis vell, nostàlgic del temps que ha viscut, ens obra les portes al passat. A retrobar racons, parets, terres i sostres. Un conjunt arquitectònic, que s’amaga entre les parets i les bigues, entre el terra i el guix. Terres plens de colors, de dibuixos, de formes. Busquem l’ànima que habita a cada costat, a cada porta, a cada sostre. Traiem la pell que porta sobre i deixem el cos nu, net, bell, simple. La pell mig caiguda, esquerdada que ja no te vida.
Espais petis, sense llum, composen el pis formant un conjunt de petites habitacions majoritàriament ridícules i sense sentit. Obrim estances, ajuntem dormitoris i deixem passar la llum, l’aire i la història. Sales grans, obertes i vives sens presenten davant nostre com una explosió de felicitat, de joia, d’amor.
Cuina i menjador s’uneixen per fer un tàndem de tertúlies i bones vetllades. Amics a la cuina entre cassoles i copes, tallant tomàquets i preparant un bon guisat, m’entrés es parla de les novetats de la setmana, dels resultats esportius o de la nova pel·lícula d’en Tim Burton.
Sostres onejants amb ferro i argila subjectant el pes del temps sens amaguen sota el guix que anem picant amb molta cura i amb molt d’amor. Feliços de trobar tresors ocults protegits pel guix. Sorregem a pressió per treure impureses i deixar impecables els seus orígens. Trèiem la capa que ens amaga l’estructura del pes dels anys i deixem vista per apreciar la seva grandesa.
L’espai, el pis, l’habitatge, el local…. està llest per personalitzar-lo amb els tocs de llum i color que defineixen a les persones que l’han de gaudir, que l’han de viure i estimar.
Les llums que li donen forma, les llums que li donen caràcter, que li donen calidesa i que el fan lluir amb les seves millors gales. Els mobles que l’omplen i que el fan ser còmode i el fan ser amable, el fan ser com tu.
L’omplirem de records, d’imatges, de fotos passades, de somnis…..