01
Jun

8 consells per reformar casa teva per molt poc

1.- El primer i mes important consell que et vull donar i que tens que tenir mes clar, es saber que vols! Dit així sembla una tonteria, doncs és molt complicat. Pots començar per esbrinar quina utilitat li vols donar, que vols reformar, preguntar-te com t’agrada viure, ets una persona molt social? Que t’agrada? quedar amb amics a casa molt sovint?, pel contrari estàs tot el dia fora? Etc…

2.- Un cop tinguis clar això podrem començar a fer ratlles, a buscar la distribució més adient a les teves necessitats. En aquest pas no et tallis, nosaltres no ho fem, fem la carta als reis mags, aquest és un procés creatiu i si no el limites veuràs que els resultats son molt millors.

3.- Ara ja tenim una bon disseny, toca tocar de peus a terra. En una reforma el primer que tindríem que reformar son les instal·lacions, la elèctrica, gas, aigua, etc.. si la casa és molt antiga amb més raó, ja que és una mesura de seguretat i una manera de estalviar despeses posteriors que solen ser molt importants. En aquest apartat és millor no escatimar esforços.

4.- A partir d’aquí, una mesura d’estalvi en una reforma, precisament és tenir un bon disseny, ben definit ( això farà que no tinguem dubtes a mitja obra amb el corresponent sobre cost que això implica). Si tenim un bon disseny podrem fer uns bons amidaments i donar-los a contar a diferents industrials, paleta, electricista, fuster, etc… d’aquesta manera tothom pressuposta el mateix i nosaltres podrem escollir el pressupost que més ens convingui sense tenir por de que no faci el que nosaltres volíem.
El moviment Maker i Fes-ho tu mateix ens pot ajudar molt amb la decoració (si som manetes i ens agrada fer coses) ens podem estalviar molts diners a part de aconseguir una decoració totalment única i especial.

5.- Materials, aquí tenim un ventall infinit d’opcions, és molt important parlar amb diferents professionals per poder-nos fer una millor idea de cada material. Una opció, és la de reciclar, podem trobar materials, mobles, llums, etc… que amb molt poca feina o inclús directament els podem posar a casa nostra, tenint un estalvi a part que donem personalitat a l’espai.

6.- Control dels industrials, es clau portar un control de les feines que estan fent, normalment si l’industrial es de confiança aquesta feina és més fàcil, però de totes maneres és important que entenguem que fan i perquè ho fan.

7.- No deixar o menys tenir la il·luminació, al ser una de les últimes partides que es posen a la reforma, molta gent n’hi hi pensen amb la il·luminació, i aquest apartat és molt important, de fet es decisiu alhora de aconseguir un bon ambient a casa. Planifiqueu-la bé, com en la resta de materials hi ha làmpades de tots els preus i per totes les circumstàncies, un consell, no us deixeu guia pel preu únicament, ja que això us pot portar a una despesa superior a curt termini i / o a un malestar degut a una il·luminació deficient. També cal recordar que no sempre cal tenir la quantitat de llum d’un quiròfan, molt sovint una llum indirecte i ajustada ens crea un espai genial i molt íntim.

8.- Si el nostre pressupost és molt ajustat, i la reforma és força gran, podem pensar i programar-la per fer-la per fases, possiblement amb 2 fases separades seria lo ideal. D’aquesta manera tenint un projecte del total, ens es molt fàcil de fer la separació per fases, sabem que ens costarà cada una i podem fer una millor previsió dels pagaments.