01
Jun

Per on començar la reforma d’un habitatge?

El primer que tenim que fer és saber que volem, quina utilitat tindrà que tenir l’espai a reformar, aquí no val dir, – per viure-hi. Com hi volem viure, que ens agrada fer, o que ens agradaria poder-hi fer i com. A partir d’aquí el que tenim que fer és saber quina normativa ens afecta, que podem fer, si només és una reforma interior, és molt senzill, però si la reforma implica una ampliació per exemples, tenim que saber si ho podrem fer. Si el que volem reformar és un local comercial encara pren més importància el saber que hi podem fer, com podrem afectar la façana, els rètols, sortides de fums etc…

Un cop tinguem clar que volem fer i si podem fer-ho, el que jo us recomanaria és que parleu amb un professional, si per la raó que sigui no ho feu us explicaré les bases mínimes per poder tirar endavant la reforma.

El més important per vosaltres és: què em costarà la reforma?? Aquesta simple pregunta no sempre és tant simple, hi ha alguns professionals que seran reticents a contar-vos el pressupost i us diran que fent-ho a hores us sortirà millor, és una elecció que teniu que prendre vosaltres, però nosaltres sempre demanem dos o tres pressupostos, és la manera de saber si et deixes alguna cosa i de quan et costarà la reforma.

Com pots demanar tres pressupostos i que tots contin el mateix? Molt senzill, realitzant el que es diuen amidaments, i que son els amidaments, doncs molt fàcil, son l’escandall de tota l’obra, us teniu que fer una taula (amb l’Excell va de conya) amb totes les coses que es tinguin que fer, tirar a terra una paret de tant per tant, desmuntar el bany, posar rajola x metres quadrats, enguixar sostres x metres quadrats, etc… amb aquest document podeu anar a veure a diferents industrials i tots us contaran el mateix.

Un cop tinguem preus de tot, escollim als que ens han transmès més confiança, (que no sempre te que ser el més barat) un incís, en una reforma vosaltres sou els màxims responsables del que passi, això vol dir que si us ve un industrial que és molt econòmic i resulta que no està donat d’alta d’autònom i no té tots els papers en regla podeu tenir un problema molt i molt car. Un cop decidit doncs qui fa la vostra reforma el que teniu que fer és el Planning, quin dia es comença, quin industrial és el primer, quants dies tardarà a fer la seva feina, etc.. per poder portar un control i tenir als industrials organitzats. No hi ha rés pitjor que en mitat d’una obra, un industrial tingui que parar per una mala planificació, això pot suposar que marxi i la vostra obra s’eternitzi.

Un cop tinguis tot això planificat i parlat amb tots els agents que tindran que participar a la teva reforma, ja estàs en condició de començar-la amb moltes garanties d’èxit.